screenshot_1

Is sperma gezond?

Posted by

screenshot_1

Tja, de één heeft er geen enkele moeite mee, terwijl een ander er absoluut niet aan moet denken. Ja, we hebben het over sperma en dan met name het doorslikken van sperma… De vraag is of het ook nog ergens goed voor is. Behalve dan het genot van je partner. Met andere woorden: is sperma gezond? Daar gaan we antwoord op geven, dus lees snel verder!

Is sperma gezond?

Hier kunnen we kort op antwoorden: ja, sperma is gezond! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het doorslikken van sperma positieve effecten heeft op zowel het lichaam als de geest. In sperma zouden verschillende stofjes zitten die onder andere zorgen voor een goed humeur, een betere nachtrust, een angst remmende werking en je zou er slimmer van worden. Ook zou sperma er voor zorgen dat vrouwen er langer jong uitzien. Dit komt door het stofje, spermidine, dat de celvernieuwing stimuleert. Hierdoor ziet je huid er beter uit en ook je lokken knappen er zichtbaar van op.

Verder blijkt sperma behoorlijk voedzaam te zijn en daardoor een goede aanvulling binnen een gezonde levensstijl. Sperma bestaat voornamelijk uit water, maar bevat daarnaast ook 10% proteïnes, koolhydraten, mineralen en fructose. Klinkt niet verkeerd, toch?

De voordelen van sperma op een rijtje

 • Je wordt er slimmer van
 • Verbetert je humeur
 • Bevordert je nachtrust
 • Werkt angst verminderend
 • Zorgt voor een jeugdig uiterlijk
 • Een jongere huid
 • Gezonder haar

De smaak van sperma

Ondanks dat sperma gezond is, vinden veel vrouwen (en mannen) sperma niet zo lekker smaken. Afhankelijk van manliefs voeding kan sperma bitter zijn en weeïg ruiken. Wanneer een man veel rookt, weinig beweegt en ongezond eet zal zijn sperma het slechtst smaken.

Gelukkig zijn er ook dingen kunt doen om de smaak van je sperma te verbeteren. Regelmatig bewegen heeft een positief effect op je sperma en ook voeding speelt een grote rol. Om bitter sperma te voorkomen kun je beter niet roken, koffie drinken of spruitjes, broccoli of rood vlees eten. Door vis kan je sperma een vissmaak krijgen, ook dit kun je beter vermijden als je vermoedt dat er een orale vrijpartij aan zit te komen.

 

 

Wil je je sperma zoeter en frisser maken? Eet dan veel fruit, zoals aardbeien, ananas en kiwi, de fruitsuikers zorgen voor een zoete smaak. Ook vruchtensapjes als ananassap of een ananas smoothie werken prima. Als je daarnaast voldoende beweegt en genoeg water drinkt, zal je partner je ongetwijfeld dankbaar zijn. En dat kan natuurlijk alleen maar in je voordeel werken!

Tips voor lekkerder sperma op een rijtje

 • Drink voldoende water
 • Zorg voor genoeg beweging
 • Eet zoet fruit, zoals aardbei of ananas
 • Drink zoete vruchtensappen, zoals ananassap of een smoothie
 • Vermijd koffie, teveel alcohol, spruitjes en rood vlees

 

Leave a Reply